SIPI SULI

SIPI

A KEZDETEKTŐL...

Sipos Józsefné
Sipos Józsefné

1986-ban jött el az ideje, hogy 23 év után pénzügyesként más munkahelyet keressek. Így gondoltam egy nagyot, hogy egész más területet, közeget választok magamnak.

Férjem - aki 1970-től szakoktatóként dolgozott az ATI-nál (mint az ATI kiváló dolgozója) a Dankó utcában, majd a Kisérleti Osztályon - megfertőzött az oktatás szépségevel és hiányosságaival. Egy autósiskola éppen irodavezetőt keresett, így jelentkeztem. A pénzügyekhez értettem, akkoriban egyszerűbb is volt. Eközben a tanulókkal és az oktatókkal való bánásmódot, az oktatás szebbik és rosszabbik oldalát megtanulva, úgy érezvén, hogy mindent ismerek, 5 évvel később önálló iskolát alapítottam. Férjem engedelmével a ''SIPI'' nevet vettem fel, mert az országban Őt így ismerték, és meghívtam az ünnepélyes megnyítóra a Vasas Pálya Éttermébe a Fáy u-ba, mely akkor még virágzott. 
Szóval így indult a SIPI. Két évvel később Ő is csatlakozott hozzám, így már ketten voltunk, majd pedagógus lányunk is beszállt az oktatásba. Így lett az IGAZI SIPI! 

Természetesen más kollégák is dolgoztak velünk. Sőt, Belföldi és Nemzetközi árufuvarozói és ADR szaktanfolyamokat is havi rendszerességgel tartottunk. A kategóriás tanfolyamok hétközben, a szaktanfolyamok hétvégeken voltak. Mivel ezek egész napos oktatások, ezért tízórai, ebéd és kávé várta a hallgatókat. Azzal kezdték... ''mi lesz ma a menü....akkor maradunk...'' 

Jó hangulatban zajlottak az előadások. Vizsgák után kisebb bulikat tartottunk. 
Évekig minden május 1-én a volt tanulókkal kirándulni mentünk autóval, motorral, kinek mije volt. 
Eközben 1999-ben írták ki először az autós iskolák közötti tanulmányi versenyt, melyet legelső alkalomma mi nyertünk meg. 2002-ben és 2003-ban megismételtük. Közben voltunk 3. 6. és 7. helyezettek. Még egy év és feledésbe merült a verseny. 
Teltek-múltak az évek, melyek kemény próbatétel elé állítottak bennünket és az iskolát. 
Férjem pár lábon kihordott szívinfarktus és 8 hónapig tartó betegség után 2009. június 30-án végleg itthagyott bennünket, a családját, volt motorosait és autósait. Alig több mint 1 hónappal azután, hogy 2009. májusában átvette elsők között a MOHAROS KÁLMÁN ARANY EMLÉKÉRMÉT, melyet kíváló szakembereknek adtak, férjem volt a legfiatalabb közöttük (80 éves korosztály kapta). Ez egy szakmai elismerés, melyet a MOHAROS Társaság alapított. 
Halálával talán megváltva legkisebb unokája életét. 
Büszke vagyok arra, hogy minden nehézség ellenére meg tudtunk tanítani sok fiatalt a kulturált közlekedésre, megtanulták a magukra és egymásra figyelést az utakon. Akik nem csak egy papírt (jogosítványt) akartak megszerezni, hanem egy stabil tudást, mely elengedhetetlen a közlekedésben. 
Sajnos kudarcok is értek bennünket, nem csak sikeres vizsgázóink voltak, hanem akadt 1-2 PÁV-ra került, vagy a sikertelenség miatt eltávozott tanulónk is. Nagyon nagy különbség van közöttük, ki mennyi idő alatt, hány órában és hány ezer km után lesz vagy válik önálló vezetővé. 
Minden esetre eljutottunk odáig, hogy sikertelenség esetén már nem a vizsgabiztost vagy engem hibáztatnak, hanem felismerik, hogy vagy alkalmatlanok a vezetésre, vagy sokkal több idő kell nekik. 
A SIPI életében lezárult egy korszak és elindult egy 'új'. 
Kiss segítséggel, de igazából egyedül viszem az iskolát. Remélem, hogy találok még lelkes fiatalabb kollégákat akik a segítségemmel, modernebb hozzáállással, NEM FELADVA az eszmét, tovább viszik a SIPI Autós és Motoros iskolát. 
Ennek szellemében fogadunk minden tanulót, aki tisztességgel meg akarja tanulni a kultúrált, környezetkímélő vezetési stílust. 

Szeretettel, 

Sipos Józsefné -most már Rózsa mama, Sipi néni-
Iskolavezető 

Életképek

A Sipi suliról képekben

OKTATUNK

DÍJAK, ÉRMEK, OKLEVELEK

VIDEÓK

VÁRUNK SZERETETTEL!